Sidor

måndag 31 maj 2010

Theatre


Finally! Snart är det verkligen dags för uppspel av Snow White! På onsdag gäller det. Det ska bli så spännande att se.

/Hanna

fredag 28 maj 2010

Tea Time

I dag ska femmorna ha tea time. Det ska bli spännande och se om de kommit ihåg att baka alla de smaskiga kakorna. I'll bring the tea!

/Hanna

Tidningar

Nästa vecka ska fyrorna har med sig minst en tidning som de kan klippa ur. Vilken tidning det är spelar ingen roll, bara det finns fina bilder i den. 4B ska försöka komma ihåg det till på måndag, 4A och 4C till torsdagen.

/Hanna

måndag 24 maj 2010

Snow White, show

Sexornas föreställning för fyrorna blir nästa vecka på onsdagen (2/6). Klass 4A och 4B börjar och ser den första föreställningen vid 13.15. Det innebär att en bit på engelskan för 4A och matten för 4B försvinner. Klass 4C ser föreställningen på engelsklektionen vid 13.40.

Sexorna! Glöm inte dress rehearsal i morgon, tisdag!

/Hanna

måndag 17 maj 2010

We Are The World

På den sista lektionen med femmorna innan Kristi Himmelfärdshelgen (Ascension-Day) tittade och lyssnade vi på den nya versionen av "We Are the World". Känner du igen några artister?




/Hanna

Rain

Förra veckans utelektioner med 4A och 4C blev inställda på grund av regn... Väldigt tråkigt. Jag sa till klasserna att vi försöker att köra på onsdag istället, men just nu ser det ut att bli regn då också. Vi får försöka få till utelektionen så snart som möjligt. Helst den här veckan.

Varsågod, en passande video:




/Hanna

måndag 10 maj 2010

Utelektion, år 4

Här kommer en lite påminnelse för år 4. Vi ska alltså ha en utelektion den här veckan. 4B är först ut imorgon (tisdag) klockan 12. Vi träffas i kapprummet och går sedan gemensamt. 4A har sin utelektion på onsdag klockan 12.40 och 4C har den på onsdag klockan 13.40. Även där träffas vi i kapprummet.

Är det någon i 4C och 4A som har en visselpipa? Ta gärna med den i så fall.

En sak är viktig att veta inför utelektionen: När jag säger "Find the ring" Ska alla ställa sig i en ring.

Jag ser fram emot lektionen. Hoppas vi får roligt tillsammans!

/Hanna

fredag 7 maj 2010

TGIF

Snart är det helg. Jag tycker alltid att fredagarna känns så lätta, för man har hela helgen att se fram emot. Även om jag trivs jättebra på mitt jobb, så känner jag alltid på fredagen att det behövs lite vila för att samla nya krafter inför en ny arbetsvecka (en arbetsvecka som bara består av tre dagar...) Vet ni vad rubriken betyder?

Have a nice weekend!

/Hanna

onsdag 5 maj 2010

English Grammar Exercises

Här är en bra sida att öva på sin engelska grammatik. Sidan är lite ironiskt nog tysk... Imorgon (torsdag 6/5) kommer jag att gå igenom adverb på SvEn. Använd sidan som övning efter genomgång.

/Hanna

Uppdatering: Hittade en sida där man ska spela battleship samtidigt som man svarar på vilket ord i meningen som är ett adverb.

Learn English Kids

Ett till tips på en webbsida kommer här. På Learn English Kids kan man göra en massa roliga saker för att förbättra sin engelska. Man kan t.ex. lyssna på låtar och sjunga med, göra uppgifter till sångerna, spela spel, öva läsning och skrivning, skriva ut uppgifter och mycket mer. Check it out!

/Hanna

Snow White

I sexan har vi precis börjat ett dramaarbete på engelska. Vi har läst en version av folksagan Snow White (Snövit), vi har gjort dramaövningar och nu ska vi börja öva in pjäsen i två grupper i klassen utifrån ett manus. Grupperna kommer få stor frihet i hur de vill framföra pjäsen (rekvisita, kläder, musik m.m.). Pjäsen kommer framföras för fyrorna. Preliminärt datum för uppsepl är torsdagen den 3 juni. Jag måste bara kolla upp så det går att få ihop med schemat. Jag ser mycket fram emot vad grupperna ska hitta på!

/Hanna

Bild från Golding, Harry, editor. Fairy Tales. Margaret Tarrant, illustrator. London: Ward, Lock & Co., 1915. (Surlalunefairytales.com)

National test, grade 5

Nu håller femmorna som bäst på att få tillbaka sina resultat från det nationella testet i engelska. Testet bestod av flera olika delar: självvärdering av engelskan, hörförståelse, två läsförståelser, muntligt prov (diskussion och intervju) och skrftligt prov (skriva brev). De har verkligen kämpat på bra med proven och det kan ha känts jobbigt, eftersom det är så många nationella prov de har gjort. Nu är det i alla fall över för den här gången! Nästa gång blir i nian...

/Hanna

Träna glosor

Här är lite tips på olika glosträningssidor. Skriv gärna i kommentarerna om ni har några fler tips.

Glosboken.se
Glosor.eu
Glosor.nu

/Hanna

Champion 4 och vecka 19

Fyrorna har nu bara två "riktiga" kapitel kvar i boken. Det finns även tre extrakapitel man kan jobba med. De har jobbat på väldigt bra och vi har hunnit med massor under terminen. Bland annat har vi arbetat med egenskrivna dialoger, intervjuer, "I Am Wearing", "My Superhero" och önskelåtar.

Nästa vecka ska vi inte arbeta med ett nytt kapitel, eftersom veckan är så kort. Istället ska alla fyrorna få ha varsin utelektion där vi pratar och gör tävlingar utomhus på engelska. 4B kommer att ha sin utelektion på tisdagen, 4A och 4C på onsdagen.

/Hanna

Fact Monster

Här kommer ett tips på en webbsida med massor av fakta på engelska om olika ämnen. Bara tryck på de olika kategorierna och du kommer vidare. Sidan innehåller även endel spel och frågesporter. Have fun!

/Hanna

Bloggen startad

Välkommen till min blogg! Den som ligger bakom bloggen är Hanna, som är lärare i svenska och engelska på Bjärehovskolan i Bjärred. Jag tänker mig att jag kommer ha ett ganska blandat innehåll här, men också viktiga saker som gäller mina grupper på Bjärehovskolan 4-9. Hanna hands-on helt enkelt!

/Hanna

(Med "hands-on" menas att vara konkret eller rakt på sak)